Αρχική

[news_with_thumbs_mod color_cat=”#04f208″]

μαθαίνω διατροφή

σκοπός & όραμα

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση μαθαίνω διατροφή ιδρύθηκε το 2015 με κύριο σκοπό την καταπολέμηση της επιδημίας παχυσαρκίας στην Ελλάδα και των νοσημάτων που συνδέονται με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Όραμα μας «η επόμενη γενιά να είναι πιο υγιής από τη σημερινή«.

φιλοσοφία

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο συνδυασμό της επιστημονικής γνώσης με την κοινή λογική για την αποτελεσματική προώθηση μιας νέας, ισορροπημένης κουλτούρας στη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα, με σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου ως προς τις διατροφικές του ανάγκες και τη σωματική του διάπλαση.

στόχοι & δράσεις

Η οργάνωση μέσα από τις δράσεις της στοχεύει στη διάδοση έγκυρης γνώσης & πρακτικών εργαλείων που αφορούν στους παρακάτω τέσσερις τομείς:

mdhome1.png

Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριες δράσεις της οργάνωσης περιλαμβάνουν:

mdhome2

Όλες οι δράσεις της οργάνωσης έχουν ως τελικό στόχο την κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, ώστε δημόσιες & προσωπικές προτεραιότητες να επαναπροσδιοριστούν με σκοπό την υπεράσπιση του βασικού δικαιώματος των παιδιών για ισορροπημένη διατροφή (Right to Balanced Nourishment, www.humanium.org). Υπάρχουν ρόλοι για όλους. Για τους υπευθύνους των φορέων εκπαίδευσης, τους δασκάλους, τους επαγγελματίες υγείας, τις οικογένειες, τη βιομηχανία τροφίμων, τα ΜΜΕ και τα θεσμικά πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

άνθρωποι

Οι άνθρωποι της μαθαίνω διατροφή είναι ευαισθητοποιημένοι γονείς & επιστήμονες που θεωρούν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν υγιή. Το έργο της οργάνωσης πλαισιώνεται από ένα δίκτυο αξιόλογων εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι εκπαιδεύονται & υποστηρίζουν την οργάνωση ανάλογα με τις ανάγκες της.

συνεργασίες

Από το 2015 η μαθαίνω διατροφή συνεργάζεται με τον Τομέα Δημόσιας & Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγειας.

Σχετική εικόνα

Το 2016 η οργάνωση συμμετείχε στο πρόγραμμα Accelerator HIGGS (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

higgs

[intense_animated_scroll effect=”rotateupleft”]ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ[/intense_animated_scroll]
No Favorites Has Been Added!