Δραστήριοι γονείς, δραστήρια παιδιά …

Όταν σκέφτεστε δραστηριότητες, φαντάζεστε κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό ή καταπιέζεστε ακόμα και να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας; 

Τελικά η καταναγκαστική άσκηση μπορεί να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Cornell αναφέρει πως όταν η φυσική δραστηριότητα αντιμετωπίζεται σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα, τα άτομα που συμμετέχουν καταναλώνουν λιγότερα γλυκά κι ανθυγιεινά σνακ σε αντίθεση με το όταν οι αθλούμενοι την αντιμετωπίζουν σαν αγγαρεία οπότε τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες ανθυγιεινές τροφές ως παρηγοριά. Σίγουρα είναι ποιο ευχάριστο μια οικογένεια να συμμετέχει σε ευχάριστες δραστηριότητες, παρά σε αυστηρό πρόγραμμα ασκήσεων. Πως μπορούμε όμως να αυξήσουμε τον παράγοντα διασκέδασης σε μια οικογενειακή αθλητική δραστηριότητα; Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται και παρακάτω αναγράφονται μερικοί τρόποι για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Ώρα για παιχνίδι!

Μια οικογένεια μπορεί να κινηθεί κι να γυμναστεί αρκετά χωρίς το αυστηρό πρόγραμμα αθλητικών ασκήσεων αλλά με το ενεργητικό παιχνίδι – κρυφτό, κυνηγητό, μήλα, βόλτες με τα ποδήλατα- είναι μερικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του παιδιού, θα το ξεσηκώσουν από τον καναπέ και τα ηλεκτρονικά και όλη η οικογένεια θα έχει μια ευχάριστη αλλά κι δραστήρια συνήθεια.

Δώστε το καλό παράδειγμα!

Οι γονείς έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ένα θετικό πρότυπο, να προάγουμε την άσκηση και να κινητοποιήσουμε τα παιδιά μας. Είναι πολύ πιο εύκολο ένα παιδί να ενθουσιαστεί με την άθληση αν βλέπει τους γονείς του να αθλούνται κι να το απολαμβάνουν. Γι αυτό ήρθε η ώρα να ανταλλάξετε τηλεχειριστήριο και κινητό με τα αθλητικά σας παπούτσια και μια μπάλα.

Η διασκέδαση γίνεται οικογενειακή υπόθεση!

Όταν μια οικογένεια πραγματοποιεί ευχάριστες δραστηριότητες μαζί δημιουργεί κι ευχάριστες αναμνήσεις. Σε κάθε πόλη υπάρχουν πάρκα, παιδικές χαρές, ανοιχτά γήπεδα κατάλληλα για τέτοιου είδους δραστηριότητες αλλά κι αν δεν υπάρχουν αυτές οι παροχές μια βόλτα με τα ποδήλατα σε μια ήρεμη γειτονιά θα έχει αποτέλεσμα. Μη ξεχνάτε για εσάς που έχετε σκυλάκια να τα συμπεριλαμβάνεται κι αυτά στο παιχνίδι για ακόμα μεγαλύτερη δόση διασκέδασης.

Λίγο είναι καλύτερα από καθόλου! 

Για εσάς που έχετε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα αλλά παρόλα αυτά θέλετε να διδάξετε στα παιδιά σας τη σημαντικότητα της άσκησης, προσπαθήστε να υιοθετήσετε μερικές μικρές ενεργητικές συνήθειες όπως για παράδειγμα, περπάτημα μέχρι το σχολείο ή φροντιστήριο αντί για οδήγηση, βόλτα με τον σκύλο, λίγα λεπτά σχοινάκι πριν το βραδινό. Η κάθε κίνηση, έστω και μικρή μετράει!

No Favorites Has Been Added!