Τα παιδιά δίνουν χρώμα στο φαγητό τους

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής τους με το σώμα και τις λειτουργίες του, τα παιδιά της Κίτρινης Τάξης, του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη μαθαίνουν για την ισορροπημένη διατροφή!

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ήρθε η υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας littlespoons, στην οποία το νηπιαγωγείο/ παιδικός σταθμός συμμετέχει ήδη από τον Οκτώβριο του 2016. Ύστερα από μια σύντομη αναφορά στις βασικές κατηγορίες τροφίμων και των θρεπτικών συστατικών τους, τα παιδιά γνώρισαν τα κυριότερα οφέλη διαφόρων λαχανικών και φρούτων με βάση το χρώμα τους και όλα μαζί έφτιαξαν ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο.

Tην Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα παιδιά επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς του Σχολείου, ακολουθώντας το χάρτη και τις οδηγίες που είχαν από πριν ετοιμάσει, για να αγοράσουν τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά και να μαγειρέψουν τα υγιεινά σνακ που είχαν επιλέξει όλα μαζί στην τάξη. Το κάθε παιδί είχε σημειώσει σε ένα χαρτάκι τι έπρεπε να αγοράσει, σε ποια ακριβώς ποσότητα και έπρεπε να δώσει το σχετικό αντίτιμο από το ταμείο της τάξης. Με την επιστροφή τους στην τάξη, τα παιδιά τακτοποίησαν κατά είδος ό,τι αγόρασαν και ήταν πολύ ικανοποιημένα για αυτό.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ήρθε η ώρα του μαγειρέματος. Τα παιδιά έπλυναν και έκοψαν τα λαχανικά και έφτιαξαν το δικό τους μπριάμ. Κι επειδή περίσσεψε αρκετό φαγητό, αποφάσισαν να το προσφέρουν στο «Μπορούμε» για να διατεθεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

No Favorites Has Been Added!