Η αποστολή μας

Επιστροφή στην ισορροπία. Προαγωγή της υγείας. Προστατευτικό πλαίσιο. Έξυπνοι καταναλωτές.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μερικές δεκατίες πριν η Ελλάδα ήταν γνωστή για το υψηλό επίπεδο διατροφής & υγείας των κατοίκων της. Αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα, ο παραδοσιακός, Μεσογειακός, τρόπος  διατροφής έχει εγκαταληφθεί, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού. 

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Τα τελευταία χρόνια, οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Ο παραδοσιακός Ελληνικός, Μεσογειακός τρόπος διατροφής έχει μεταλλαχθεί σε μια διατροφή γεμάτη κόκκινο κρέας, επεξεργασμένα προϊόντα και ζάχαρη. Σήμερα στην Ελλάδα, τη χώρα του ελαιόλαδου, των εσπεριδοειδών και των θεραπευτικών φυτών, τρεφόμαστε περισσότερο από ποτέ με έτοιμο φαγητό, “παιδικά” σνακ, τυποποιημένους χυμούς και αλλαντικά. Παράλληλα, οι ευκαιρίες για φυσική δραστηριότητα είναι περιορισμένες και η οθόνη αποτελεί βασική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Η έλλειψη έγκυρης πληροφόρησης σχετικά με τη διατροφή και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων μέσω αυτής, καθώς και η οικονομική κρίση, έχουν δημιουργήσει έναν πληθυσμό σε σύγχυση. Έναν πληθυσμό που πέφτει θύμα των διαφημίσεων, της υποτιθέμενης ενημέρωσης για τη διατροφή και την υγεία, μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραπλανείται συστηματικά από την βιομηχανία τροφίμων.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Πολλές Ευρωπαϊκές οδηγίες και πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη σε άλλες χώρες-μέλη, στην Ελλάδα δεν υλοποιούνται και η υπάρχουσα νομοθεσία δεν πληρεί τα διεθνή standards. Η απουσία πραγματικού προστατευτικού πλαισίου που αφορά στο άμεσο και έμμεσο μάρκετινγκ ανθυγιεινών τροφίμων σε ανήλικα παιδιά και η έλλειψη σύγχρονης διατροφικής πολιτικής σε φορείς εκπαίδευσης, άθλησης και υγείας έχουν ως αποτέλεσμα να μην προασπίζεται το βασικό δικαίωμα παιδιών και νέων για ισορροπημένη ανάπτυξη και πρόσβαση σε υγιεινές διατροφικές επιλογές.

ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ευρώπη αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει μια επιδημία παχυσαρκίας. Ειδικά στη χώρα μας το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη διεθνώς στη παχυσαρκία με 71,4% του ενήλικου πληθυσμού να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Επιπλέον, κατατάσσεται πρώτη στην παιδική παχυσαρκία, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, με ποσοστό 40%, με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας. Πέρα από την παχυσαρκία, ο ανθυγιεινός τρόπος διατροφής έχει ως συνέπεια τα ποσοστά των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου να είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Το έργο μας είναι καθαρά μη κερδοσκοπικό και οι σκοποί της Μαθαίνω Διατροφή είναι κοινωνικοί, κοινωφελείς και ανθρωπιστικοί. Οι άνθρωποί μας εργάζονται αδιάκοπα για την εκπλήρωση της αποστολή μας με γνώμονα το όραμα για μια πιο υγιή Ελλάδα.  

 

null

Επιστροφή στην ισορροπία

Παραδοσιακές δεξιότητες. Σύγχρονες ανάγκες.
null

Προαγωγή της υγείας

Καινοτόμες πρακτικές. Επιστήμη & κοινή λογική.
null

Προστατευτικό πλαίσιο

Στοχευμένες πολιτικές. Καλές πρακτικές.
null

Έξυπνοι καταναλωτές

Γνώσεις & εργαλεία. Συνειδητές διατροφικές επιλογές.
null

Εκστρατείες ενημέρωσης

Undo. Reset. Reload.
null

Συνεργασίες & συμπράξεις

Συνεργία. Εθελοντισμός.
null

Πρωτοβουλίες & προγράμματα

Παιδιά. Ενήλικες. Φορείς.
null

Πληροφόρηση & εκπαίδευση

Εγκυρότητα & αξιοπιστία.
0
+
ΠΥΡΗΝΕΣ ΓΝΩΣΗΣ & ΑΛΛΑΓΗΣ
0
+
ΔΡΑΣΕΙΣ
0
+
ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Γίνε εθελοντής μας

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
No Favorites Has Been Added!