ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Η Ελλάδα παραδοσιακά είχε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα διατροφικής ποιότητας και υγείας αποτελώντας την έμπνευση της Μεσογειακής διατροφής. Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο η διατροφική ποιότητα και η υγεία του πληθυσμού έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.

Η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής, της ελλιπούς έγκυρης πληροφόρησης και του επιθετικού και παραπλανητικού μάρκετινγκ, έχει σταδιακά αντικατασταθεί από μια διατροφή “δυτικού” τύπου, γεμάτη επεξεργασμένα τρόφιμα, ζάχαρη, λιπαρά κακής ποιότητας, αλάτι, πρόσθετα και συντηρητικά.

Η Ελλάδα πρώτη στην παιδική παχυσαρκία!

 

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ στο φαινόμενο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει πλέον ως παγκόσμια επιδημία. Αυτή τη στιγμή 40% των παιδιών στην Ελλάδα είναι υπέβαρα ή παχύσαρκα με αποτέλεσμα να τίθεται σε αυξημένο κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού. Η ίδια η παχυσαρκία αλλά και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής συνδέονται με σωματικά και ψυχικά νοσήματα τα οποία παρουσιάζουν σταθερή αύξηση ιδίως τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση καθώς οι καταναλωτικές συνήθειες έχουν επίσης αλλάξει και οι άνθρωποι αναζητούν φθηνές λύσεις στο φαγητό. Καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, η βιομηχανία τροφίμων προσφέρει κακής ποιότητας, φθηνά τρόφιμα που παρουσιάζονται ως “υγιεινά”, “ειδικά για παιδιά” και “παραδοσιακά”.

Η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι οι “εύκολες” και “οικονομικές” διατροφικές επιλογές έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τον φυσιολογικό τρόπο διατροφής και την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί ίσως το πιο ισορροπημένο μοντέλο διατροφής παγκοσμίως. Επιπλέον, με τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί νοοτροπίες και στερεότυπα που θέλουν μόνο τις ακριβές τροφές να είναι θρεπτικές. Μολαταύτα επιστημονικές μελέτες (PREDIMED, EurekAlert κ.α.) έχουν αποδείξει ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση του πληθυσμού η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει μια υγιεινή και παράλληλα οικονομική διατροφή.

Χρειαζόμαστε τη δική σας ενίσχυση για να τα καταφέρουμε!

Προκειμένου να βοηθήσουμε τον πληθυσμό της χώρας να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα της σημερινής κατάστασης και να διεκδικήσει και πάλι το δικαίωμα του στην ισορροπημένη διατροφή και την καλή υγεία χρειαζόμαστε τη δική σας πολύτιμη οικονομική ενίσχυση. Η υλοποίηση της πρώτης φάσης της εκστρατείας μας περιλαμβάνει τη δημιουργία βίντεο ευαισθητοποίησης και τη διάχυση του στον κοινωνικό ιστό.

Η Μαθαίνω Διατροφή δεν λαμβάνει καμία οικονομική ενίσχυση για την πρώτη φάση της εκστρατείας και δεν υποστηρίζεται σε κανένα επίπεδο από τη βιομηχανία τροφίμων.

No Favorites Has Been Added!