“Μαγικό” σοκολατούχο γάλα

Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή την κρεμώδη, φρουτένια εκδοχή του σοκολατούχου γάλακτος με τη “μαγική” γεύση!

Οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν έως και δύο κούπες γάλα την ημέρα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σε πολλά παιδιά όμως δεν αρέσει το γάλα κι έτσι πολλοί γονείς στην προσπάθειά τους να παροτρύνουν τα παιδιά τους να το πιουν επιλέγουν το σοκολατούχο. Το σοκολατούχο γάλα, είτε είναι έτοιμο, είτε γίνεται με προσθήκη σκόνης, παρέχει τις ίδιες ποσότητες πρωτεΐνης και ασβεστίου με το λευκό γάλα με επιπλέον την ακαταμάχητη γεύση στη οποία κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί. Αλλά πoια είναι η παγίδα;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το σοκολατούχο γάλα είναι γεμάτο ζάχαρη, καθώς σε μια κούπα γάλα η αντιστοιχούν τρεις γεμάτες κουταλιές πρόσθετη ζάχαρη. Σκεφτείτε: ένα παιδί που πίνει ένα φλιτζάνι σοκολατούχο γάλα την ημέρα, μέσα σε ένα χρόνο, θα έχει καταναλώσει 23 φλιτζάνια πρόσθετη ζάχαρη. Μια ποσότητα που σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!

Ευτυχώς υπάρχει μια γευστικότατη λύση. Έχουμε ανακαλύψει έναν υπέροχο τρόπο να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα γεμάτο ποτήρι γάλα με κρεμώδη υφή και σοκολατένια γέυση, φτιαγμένο με σπιτικά συστατικά και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη: το “μαγικό” σοκολατούχο γάλα.

Η συνταγή προέκυψε τυχαία, μετά από πειραματισμό με διάφορα υλικά και τελικά ανακαλύφθηκε αυτό το υπέροχο ρόφημα για όλη την οικογένεια. Έχει την υπέροχη γλυκιά γεύση της σοκολάτας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Επιπλέον, περιέχει μια μερίδα φρούτου από τη μπανάνα και επιπλέον πρωτεΐνη από το φυστικοβούτυρο. Οι γεύσεις ακούγονται διαφορετικές αλλά μεταξύ τους δένουν υπέροχα. Ίσως κάποιοι σχολιάσουν πως το σοκολατούχο γάλα δεν έχει γεύση μπανάνας αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός δίνει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα με κυρίαρχη γεύση τη σοκολάτα.

Ένα θρεπτικό ρόφημα

Με μια ματιά ένα φλιτζάνι από το “μαγικό” γάλα προσφέρει: 7γρ πρωτεΐνης, 3γρ φυτικών ινών, 413mgr ασβεστίου και 0γρ πρόσθετης ζάχαρης. Επιπλέον είναι απαλλαγμένο από συντηρητικά, γαλακτοματοποιητές, χημικές χρωστικές, ενισχυτικά γεύσης και σάκχαρα όπως το σιρόπι καλαμποκιού που περιέχουν τα περισσότερα έτοιμα σοκολατούχα γάλατα ή οι διάφορες σκόνες.

Υλικά και οδηγίες παρασκευής

1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 μεγάλη μπανάνα
1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
1 κουτ. σούπας σκόνη άγλυκου κακάο
Λίγη βανίλια (προεραιτικά)
5 παγάκια

Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο αν ακολουθήσετε επακριβώς τη συνταγή. Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες αλλά όχι πάρα πολύ ώριμες (όσο πιο ώριμες τόσο πιο έντονη γεύση και γλυκύτητα). Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε τον πάγο προκειμένου να μην γίνει πολύ πηχτό το ρόφημά σας.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μούλτι, σερβιρίστε το αμέσως και καλή σας απόλαυση!

No Favorites Has Been Added!