Αποτελούμε πρότυπο γονέα

[intense_image image=”23906″ size=”postExtraWide” align=”middle” shadow=”0″ splits=”10″ parallax_height=”200″ parallax_speed=”2″ effecktopacity=”80″ tab_1377253686=”” tab_1372322802=”” tab_1390243709=”” tab_692782839=””]

Θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας χαρούμενος και υγιής ενήλικας. Ποιος είναι πιο κατάλληλος να του δείξει τον τρόπο από εσάς; Είστε το πιο cool άτομο στη ζωή του, οπότε χρησιμοποιήστε το δεσμό σας για να το βοηθήσετε να αναπτύξει υγιεινές συνήθειες που θα κρατήσει για όλη του τη ζωή. Είναι καλό και για τους δυο σας!

1. Φάτε και πιείτε ό,τι κι εκείνο

Αν το πιάτο σας περιέχει κάτι διαφορετικό από το νήπιό σας, θα το προσέξει. Και θα το θέλει εκείνη τη στιγμή. Επίσης, στα περισσότερα παιδιά αρέσει το νερό όπως είναι, αλλά όταν η μαμά ή ο μπαμπάς έχει ένα ρόφημα έντονου χρώματος, με φυσαλίδες ή με άρωμα φρούτων, ποιο νομίζετε ότι θα προτιμήσει; Αποφύγετε την αναταραχή και ενθαρύνετε υγιεινές συνήθειες, επιλέγοντας τα ίδια υγιεινά γεύματα και ποτά με το παιδί σας.

2. Χαμογελάστε με τα λαχανικά σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να χαμογελούν όταν τρώνε λαχανικά, είναι πιο πιθανό να τα δοκιμάσουν. Δοκιμάστε το και θα δείτε. Λειτουργεί πολύ καλύτερα από το να τα πιέσετε ή να τα δωροδοκήσετε με γλυκό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διαμάχη.

3. Δοκιμάστε με ενθουσιασμό νέα τρόφιμα

Πολλοί γονείς απογοητεύονται όταν προσφέρουν στο παιδί τους ένα νεό τρόφιμο κι εκείνο απαντά “μπλιαχ” χωρίς καν να το δοκιμάσει. Αν το παιδί σας δε νιώθει άνετα να δοκιμάσει κάτι νέο, δεν πειράζει. Κάποια παιδιά χρειάζεται να δουν ένα τρόφιμο τουλάχιστον 15-20 φορές πριν το δοκιμάσουν, πόσο μάλλον να το συνηθίσουν. Στο μεταξύ, μπορείτε να δώσετε το καλό παράδειγμα, αντιδρώντας θετικά σε νέα τρόφιμα. Όταν σας σερβίρουν κάτι νέο, δοκιμάστε το με ανοιχτό μυαλό ή πείτε ευγενικά “Όχι,ευχαριστώ”. Το παιδί σας θα το προσέξει και τελικά θα σας αντιγράψει.

4. Περιορίστε το χρόνο μπροστά στην οθόνη

Κατά πάσα πιθανότητα, το παιδί σας σάς μιμείται ήδη, κάνοντας ότι μιλάει στο τηλέφωνο ή ότι δουλεύει στον υπολογιστή. Μπορεί να είναι δύσκολο να περιοριστεί ο χρόνος, που περνούν τα παιδιά μπροστά από μια οθόνη ειδικά αν σας βλέπουν συνέχεια με το κινητό, το tablet ή στον υπολογιστή. Όλοι χρειαζόμαστε την τεχνολογία για να περάσουμε τη μέρα μας, αλλά θέστε όρια κρατώντας τις οθόνες σβηστές την ώρα του φαγητού και έξω από τα υπνοδωμάτια. Περάστε χρόνο με το παιδί σας χωρίς οθόνες καθημερινά.

5. Παίξτε! 

Τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια και κινούν συνέχεια το σώμα τους εκ φύσεως. Όταν είστε δραστήριοι με το παιδί σας, του μαθαίνετε ότι το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν τα παιδιά συνηθίζουν να είναι δραστήρια από μικρή ηλικία, θα το προτιμούν απ’ το να κάθονται μπροστά από μια οθόνη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Είστε το πρώτο και καλύτερο πρότυπο του παιδιού σας και θέλει να γίνει σαν εσάς. Βοηθήστε το να αναπτύξει υγιεινές συνήθειες, δίνοντας ταυτόχρονα στον οργανισμό σας τα τρόφιμα και τη δραστηριότητα που χρειάζεται.

No Favorites Has Been Added!