Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Αποτρέπω και αντιμετωπίζω την παιδική παχυσαρκία

09.01.2020

Για να αποτρέψετε την υπερβολική αύξηση του βάρους του παιδιού σας, είναι σημαντικό να ακολουθήστε το διαχωρισμό των υπευθυνοτήτων από τη γέννηση και καθ’όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Ο τρόπος διαχείρισης της παιδικής παχυσαρκίας είναι να καθορίσετε τους παράγοντες που διαταράσσουν την κατανομή των υπευθυνοτήτων στη διατροφή του παιδιού και να την αποκαταστήσετε.

Τα παιδιά τρώνε παραπάνω για μικρό χρονικό διάστημα αλλά μετά ανακαλύπτουν τους εσωτερικούς τους ρυθμιστές και ο τρόπος που τρέφονται γίνεται όπως αυτός των άλλων παιδιών.Μόνο με τον χρόνο μπορούμε να ξέρουμε εάν το σωματικό τους βάρος θα μειωθεί ή θα παραμείνει ίδιο ή θα μεταβληθεί αργά. Αυτό που προσφέρει αυτή η ουδέτερη στάση ως προς το βάρος, είναι η πιθανότητα ότι τα παιδιά θα μεγαλώσουν εκτιμώντας το σώμα τους και θα είναι όσο το δυνατόν πιο υγιή γίνεται. Παρόλα αυτά εάν οι γονείς προσπαθήσουν να αδυνατίσουν τα παιδιά, είτε το επιχειρήσουν μονά τους είναι σχεδόν εγγυημένο ότι το βάρος τους θα αυξηθεί.

Υπάρχει θεραπεία;
Πάρα την υστερία που επικρατεί όσον αφορά την παχυσαρκία δεν υπάρχει κάποια θεραπεία. Μάλιστα η θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια: μπορεί να προκαλέσει μόνιμο άγχος και αρνητική στάση απέναντι στο φαγητό και το σωματικό βάρος, επαναλαμβανόμενες, δαπανηρές και καταστροφικές για την υγεία, αποτυχημένες προσπάθειες απώλειας βάρους, ντροπή και κοινωνική απομόνωση.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB