Πρόγραμμα littlespoons

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Τι ειναι το πρoγραμμα littlespoons

Μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μαθαίνω Διατροφή που έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειες τους να ακολουθήσουν και πάλι το Μεσογειακό τρόπο διατροφής και να αναπτύξουν καίριες διατροφικές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και φορείς προσχολικής αγωγής, καθώς επίσης και σε συλλόγους γονέων, δήμους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κέντρα παιδικής απασχόλησης, φιλανθρωπικά ιδρύματα, αθλητικούς συλλόγους & clubs, κατασκηνώσεις, ιδιωτικές εταιρείες κ.α.

Τι προσφερει το προγραμμα littlespoons

Το πρόγραμμα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά, γονείς και δασκάλους, καθώς και συμβουλευτική σχετικά με το σχεδιασμό γευμάτων με γνώμονα την εξοικείωση των παιδιών με τα Μεσογειακά τρόφιμα. Οι κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν live & online workshops, e-learning και παιχνίδια για παιδιά 2-12 ετών.

Αποκλειστικές – members only – δραστηριότητες παρέχονται σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς) με ενεργή συνδρομή littlespoons preschool ή littlespoons school. Μαθετε περισσοτερα

Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο έως τον Ιούλιο κάθε έτους και υλοποιούνται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ομάδας επωφελούμενων.

video poster

Η επιτυχια του προγραμματος littlespoons

Το πρόγραμμα littlespoons ενισχύει με γνώσεις και πρακτικά εργαλεία διατροφικής διαπαιδαγώγησης, γονείς και δασκάλους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν καίριες διατροφικές δεξιότητες οι οποίες προλαμβάνουν την εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας και διατροφικών διαταραχών. Οι εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να υποστηρίζει τη διαμόρφωση ισορροπημένης σχέση με την τροφή και το σώμα.

Η προσέγγιση μας είναι πολύπλευρη, επιστημονική, προσωπο-κεντρική. Παράλληλα είναι απομακρυσμένη από τη βιομηχανία τροφίμων και τη βιομηχανία της δίαιτας. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του προγράμματος έχει αναπτυχθεί από ομάδα ειδικών σύμφωνα με τις οδηγίες των World Health Organization, American Academy of Pediatrics, American Academy of Nutrition and Dietetics, Ellyn Satter Institute.

Workshops για γονείς & δασκάλους

Πλατφόρμα e-learning

Παιχνίδια για τα παιδιά

Αποκλειστικές δραστηριότητες για τα μέλη

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων του προγράμματος littlespoons παρέχονται χωρίς κόστος ή με ελάχιστο κόστος.

Συνδρομές Littlespoons Pre-School, School & Parent & Δωρεες 

Προκειμένου να είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις δραστηριότητες του προγράμματος χωρίς κόστος σε μεγάλο αριθμό επωφελούμενων, βασιζόμαστε στις συνδρομές των μελών μας (Littlespoons preschool, school & parent) καθώς και στις ευγενικές δωρεές Φίλων, εταιρειών και δήμων. Επιπλέον, πολύτιμη είναι η υποστήριξη των συνεργατών και των εθελοντών μας.

 

Μεχρι τωρα εχουμε βοηθησει

35

Φορείς σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόνησσο, Σποράδες, Κυκλάδες και Κύπρο

5100+

Παιδιά

3200+

Γονείς

550+

Επαγγελματίες εκπαίδευσης

Πως μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα littlespoons

Επικοινωνηστε μαζι μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να προγραμματίσουμε μια βιντεοκλήση με την ομάδα μας, να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να οργανώσουμε δραστηριότητες για τον φορέα σας.

Αν είστε γονέας ή εκπαιδευτικός και επιθυμείτε το πρόγραμμα littlespoons να έρθει και στο δικό σας σχολείο, νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό

Προτείνετε σήμερα το σχολείο σας

 

Μελη littlespoons preschool & littlespoons school – Δικτυο littlespoons

Τα ιδιωτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, καθώς και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί αποτελούν τους κύριους χορηγούς του προγράμματος littlespoons. Οι φορείς εκπαίδευσης που γίνονται μέλη littlespoons preschool ή littlespoons school δημιουργούν το «δίκτυο littlespoons» μια κοινότητα φορέων εκπαίδευσης οι οποίοι αναγνωρίζονται ως πρότυπα για τη συνεισφορά τους στην επαναφορά του Μεσογειακού τρόπου διατροφής και για την ενεργό συμβολή τους στην ανάπτυξη καίριων διατροφικών δεξιοτήτων από τα παιδιά.

Τα προνόμια των φορέων με ενεργή συνδρομή περιλαμβάνουν members only δραστηριότητες όπως πιστοποιησείς, πρόσβαση σε meal planning app, αποκελιστικά e-booklets, promotions και events. Πατήστε εδω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνδρομές ή επικοινωνηστε μαζι μας για να προγραμματίσουμε μια συνάντηση με την ομάδα μας.

Testimonials

“Εύκολες και πρακτικές συμβουλές για την εφαρμογή νέων συνηθειών στα παιδιά.”

Ιωάννα

“Εξαιρετική συνεργασία και διαρκής καθοδήγηση από την ομάδα του Littlespοons σε όλη τη διαδικασία διαμόρφωσης της διατροφικής πολιτικής του σχολείου. ”

Ναταλία

“Oλοκληρωμένη προσέγγιση με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων και την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου μοντέλου διατροφής.”

Ελένη

“Η συμμετοχή μας στο Δίκτυο littlespoons είναι για εμάς μια μεγάλη εκπαιδευτική και επιμορφωτική ευκαιρία.”

Μαριέττα

“Ήρθαμε αντιμέτωποι με τη συνειδητοποίηση ότι τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας συνεχώς αυξάνονται στη χώρα μας και την ευθύνη μας απέναντι στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών μας. ”

Διονυσία

“Από τότε που η ζάχαρη στο δεκατιανό μειώθηκε τα παιδιά χορταίνουν πλέον με μικρότερες ποσότητες!”

Susan

“Τα παιδιά τρώνε μπρόκολο, σαρδέλες και ρεβίθια!”

Μαριλένα

“Εφαρμόσαμε νέες πρακτικές με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων του σχολείου μας.”

Κατερίνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κηφισίας 131 (5ος όροφος),
11524 Αθήνα

Άλλα
Προγράμματα

Εφαρμογή σύγχρονων εργαλείων διατροφικής εκπαίδευσης & υποστήριξης

Ομάδες
υποστήριξης

Υποστήριξη ενηλίκων και γονέων σε θέματα διαχείρισης βάρους & σχέσης με το φαγητό

Εκπαίδευση
επαγγελματιών

Παρέχουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση και πρακτική άσκηση σε καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές.

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB