Ομάδες Υποστήριξης

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φιλοσοφια

Τα οφέλη της ατομικής συμβουλευτικής συνδυασμένα με τη δυναμική της ομάδας

Σήμερα στην Ελλάδα, σχεδόν τα 2/3 του ενήλικου πληθυσμού και το 40% του παιδικού πληθυσμού αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους. Επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αντιμετωπίζουν θέματα στη σχέση τους με το φαγητό. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται το «παχυσαρκογόνο» περιβάλλον όπου οι ανθυγιεινές τροφές είναι παντού και πάντα διαθέσιμες ενώ την ίδια στιγμή, οι κλασσικές προσεγγίσεις που επικεντρώνονται μόνο σε «δίαιτα», δεν μπορούν να δώσουν τη λύση.

Όσοι επιθυμούν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν, αλλά κυρίως να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό, χρειάζονται γνώσεις, νέες δεξιότητες και οργανωμένο πλαίσιο υποστήριξης.

Οι ομάδες υποστήριξης παρέχουν το αναγκαίο πλαίσιο και την απαραίτητη καθοδήγηση ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια νέα θετική σχέση με την τροφή που θα τους βοηθήσει να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Στις ομάδες συμμετέχουν συνήθως 4-6 άτομα που δουλεύουν μαζί με 1 ή 2 συντονιστές. Ο αριθμός των εβδομαδιαίων συναντήσεων είναι προκαθορισμένος και κάθε συνάντηση διαρκεί 90 έως 180 λεπτά. Οι ομάδες είναι ιδιαίτερα διαδραστικές. Οι συντονιστές παρέχουν  γνώσεις και κάθε μέλος της ομάδας έχει την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που τον απασχολούν σχετικά με τη διατροφή και το βάρος. Κάθε μέλος της ομάδας λαμβάνει υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη και ανακαλύπτει χρήσιμες ιδέες και εφικτές λύσεις.

 

Η κύρια φιλοσοφία των ομάδων υποστήριξης βασίζεται στα μοντέλα Satter Eating Competence και Feeding Dynamics. Οι συντονιστές είναι εκτενώς εκπαιδευμένοι στα μοντέλα αυτά ενώ έχουν επίσης συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Weight Matters.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα από ευάλωτες ομάδες.

Ομαδες ενηλικων

Οι ομάδες προσφέρουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μακριά από στερεότυπα και κριτική, όπου οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να αλλάξουν παγιωμένες συνήθειες ετών. Μέσα από διαδικασίες ενεργής μάθησης, αλληλοϋποστήριξης και καθοδήγησης, αποκτούν δεξιότητες στους παρακάτω τομείς:

  • Διαχείριση βάρους
  • Επιλογή τροφίμων
  • Διατροφική επάρκεια
  • Σχέση με την τροφή

Ομαδες γονεων

Οι γονείς μέσα από τις ομάδες, μπορούν να υποστηριχθούν οι ίδιοι, ώστε να διαχειριστούν τα οικογενειακά γεύματα και τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους γύρω από το θέμα φαγητό (επιλεκτική διατροφή, καυγάδες γύρω από το φαγητό κλπ), αλλά και να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους σε ζητήματα βάρους ακολουθώντας το μοντέλο Satter Feeding Dynamics.

Ομάδες ενηλίκων

  • 4-12 εβδομαδιαίες
    ομαδικές συναντήσεις, διάρκειας 2-3 ωρών

Ομάδες γονέων

  • 4-12 ομαδικές συναντήσεις διάρκειας 1-2 ωρών σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη συχνότητα
Έναρξη επόμενου κύκλου Απρίλιος 2020
Έναρξη επόμενου κύκλου Απρίλιος 2020

Testimonials

“Η μεθοδολογία είναι πολύ σημαντική, η διαφορά όμως έρχεται από το υποστηρικτικό πλαίσιο. Και σε αυτή την ομάδα ήταν πολύ δυνατό.”

Βίκυ

“Διαπίστωσα πως τα θέματα των ανθρώπων απέναντι στη διατροφή έχουν πολλά κοινά. Και φυσικά είναι μια υποστήριξη που σε βοηθάει να πας παρακάτω.”

Χριστίνα

“Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου μπόρεσα να λειτουργήσω συνειδητά όσον αφορά στο θέμα αγαπώ και φροντίζω τον εαυτό μου.”

Καίτη

“Όλα τα μέλη της ομάδας κατάφεραν θετικές αλλαγές στη ζωής τους.”

Βαγγέλης

“Μου δόθηκε ώθηση και υποστήριξη προς την κατεύθυνση της απώλειας βάρους.”

Ρόη

“Μετά από τόσες δίαιτες, κατανόησα ότι μια συγκεκριμένη δίαιτα δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα με το βάρος μου. Για πρώτη φορά βλέπω ότι μπορώ να τα καταφέρω.”

Βασιλική

“Η κατανόηση της φιλοσοφίας του ενσυνείδητου τρόπου διατροφής και τα πρακτικά εργαλεία που μου δόθηκαν όπως να διαβάζω ετικέτες τροφίμων μου έδωσαν τη δύναμη να αλλάξω.”

Γιάννης

“Εισέπραξα στήριξη και οικειότητα από την ομάδα και αποδοχή από τις συντονίστριες. Δεν μου συμβαίνει συχνά και τόσο γρήγορα…”

Βίκυ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κηφισίας 131 (5ος όροφος),
11524 Αθήνα

Άλλα
Προγράμματα

Εφαρμογή σύγχρονων εργαλείων διατροφικής εκπαίδευσης & υποστήριξης

Δίκτυο
LittleSpoons

Υποστηρίζουμε τα παιδιά να μάθουν να τρώνε ισορροπημένα σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία.

Εκπαίδευση
επαγγελματιών

Παρέχουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση και πρακτική άσκηση σε καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές.

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB