Ομάδες Υποστήριξης Ενηλίκων

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φιλοσοφια

Τα οφέλη της ατομικής συμβουλευτικής συνδυασμένα με τη δυναμική της ομάδας.

Σήμερα στην Ελλάδα, σχεδόν τα 2/3 του ενήλικου πληθυσμού και το 40% του παιδικού πληθυσμού αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους. Επιπλέον ένα μεγάλο ενηλίκων αντιμετωπίζουν θέματα στη σχέση τους με το φαγητό. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται το «παχυσαρκογόνο» περιβάλλον όπου οι ανθυγιεινές τροφές είναι παντού και πάντα διαθέσιμες ενώ την ίδια στιγμή, οι κλασσικές προσεγγίσεις που επικεντρώνονται μόνο σε «δίαιτα», δεν μπορούν να δώσουν τη λύση.

Όσοι επιθυμούν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν, αλλά κυρίως να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό, χρειάζονται γνώσεις, νέες δεξιότητες και οργανωμένο πλαίσιο υποστήριξης.

Οι ομάδες υποστήριξης παρέχουν το αναγκαίο πλαίσιο και την απαραίτητη καθοδήγηση ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια νέα θετική σχέση με την τροφή που θα τους βοηθήσει να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Στις ομάδες συμμετέχουν συνήθως 4-6 άτομα που δουλεύουν μαζί με 1 ή 2 συντονιστές. Οι ομάδες είναι ιδιαίτερα διαδραστικές. Οι συντονιστές παρέχουν γνώσεις και κάθε μέλος της ομάδας έχει την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που τον απασχολούν σχετικά με τη διατροφή και το βάρος. Κάθε μέλος της ομάδας λαμβάνει υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη και ανακαλύπτει χρήσιμες ιδέες και εφικτές λύσεις.

 

Η κύρια προσέγγιση βασίζεται στο μοντέλο Satter Eating Competence. Οι συντονιστές είναι εκτενώς εκπαιδευμένοι στο μοντέλο αυτό ενώ έχουν επίσης συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Weight Matters.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα από ευάλωτες ομάδες.

Μια μεθοδος επιστημονικα αποδεδειγμενη

Οι ομάδες προσφέρουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μακριά από στερεότυπα και κριτική, όπου οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να αλλάξουν παγιωμένες συνήθειες ετών και να αποκτήσουν διατροφική επάρκεια. Μέσα από διαδικασίες ενεργής μάθησης, αλληλοϋποστήριξης και καθοδήγησης, βελτιώνουν τη σχέση τους με την τροφή και αποκτούν δεξιότητες διαχείρισης βάρους, προγραμματισμού γευμάτων και επιλογής τροφίμων.

Τα άτομα με βελτιωμένη σχέση με την τροφή όπως αυτή καθορίζεται από το μοντέλο Διατροφικής Επάρκειας (Satter Eating Competence) έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Καλύτερους δείκτες υγείας
  • Καλύτερη διατροφική ποιότητα
  • Σταθερό και χαμηλότερο βάρος
  • Βελτιωμένες σχέσεις και ψυχοσυναισθηματική κατάσταση

Testimonials

“Η μεθοδολογία είναι πολύ σημαντική, η διαφορά όμως έρχεται από το υποστηρικτικό πλαίσιο. Και σε αυτή την ομάδα ήταν πολύ δυνατό.”

Βίκυ

“Διαπίστωσα πως τα θέματα των ανθρώπων απέναντι στη διατροφή έχουν πολλά κοινά. Και φυσικά είναι μια υποστήριξη που σε βοηθάει να πας παρακάτω.”

Χριστίνα

“Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου μπόρεσα να λειτουργήσω συνειδητά όσον αφορά στο θέμα αγαπώ και φροντίζω τον εαυτό μου.”

Καίτη

“Όλα τα μέλη της ομάδας κατάφεραν θετικές αλλαγές στη ζωής τους.”

Βαγγέλης

“Μου δόθηκε ώθηση και υποστήριξη προς την κατεύθυνση της απώλειας βάρους.”

Ρόη

“Μετά από τόσες δίαιτες, κατανόησα ότι μια συγκεκριμένη δίαιτα δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα με το βάρος μου. Για πρώτη φορά βλέπω ότι μπορώ να τα καταφέρω.”

Βασιλική

“Η κατανόηση της φιλοσοφίας του ενσυνείδητου τρόπου διατροφής και τα πρακτικά εργαλεία που μου δόθηκαν όπως να διαβάζω ετικέτες τροφίμων μου έδωσαν τη δύναμη να αλλάξω.”

Γιάννης

“Εισέπραξα στήριξη και οικειότητα από την ομάδα και αποδοχή από τις συντονίστριες. Δεν μου συμβαίνει συχνά και τόσο γρήγορα…”

Βίκυ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κηφισίας 131 (5ος όροφος),
11524 Αθήνα

Άλλα
Προγράμματα

Εφαρμογή σύγχρονων εργαλείων διατροφικής εκπαίδευσης & υποστήριξης

Δίκτυο
LittleSpoons

Υποστηρίζουμε τα παιδιά να μάθουν να τρώνε ισορροπημένα σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία.

Εκπαίδευση
επαγγελματιών

Παρέχουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση και πρακτική άσκηση σε καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές.

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB