Νέα

Ταξινομηση:
12
Μάι
Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μαθαίνω Διατροφή διοργάνωσε το Σάββατο 7-5-22 μια μεγάλη εκδήλωση για όλη την οικογένεια στο υπέροχο πάρκο Oasis Activity Farm Park στο Κορωπί. Εκεί οι φίλοι – μέλη της Μαθαίνω Διατροφή είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να απολαύσουν υγιεινά σνακ και ροφήματα από τους χορηγούς της εκδήλωσης Platis, Saristi,  Epik Gelato, Phil’s Granola, Pure Juice Bar, Kora Bakery, Katogi Averoff και αρτοποιϊα Δαρεμά. Τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι στη φύση, τάισαν τα ζώα της φάρμας, έπαιξαν με τις παιδαγωγούς της Nannuka και διάβασαν το βιβλίο Μαθαίνω Διατροφή: η ιστορία μιας οικογένειας από τις εκδόσεις Πάπυρος!
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους μεγαλους χορηγούς της εκδήλωσης Helidoni Foundation, Oasis Activity Farm Park και Live Experiences καθώς και στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
13
Απρ

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση πατώντας εδώ. Η εκδήλωση Family Event  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στην υπέροχη φάρμα του  Oasis Activity Farm Park, στο Κορωπί μεταξύ 11:00-15:00. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις, ενώ επιπλέον θα υπάρχουν βιωματικά παιχνίδια & δραστηριότητες για τα παιδιά, υγιεινά σνακς & ροφήματα, lunchboxes για τα παιδιά και φυσικά είναι μια ευκαιρία για ελεύθερο παιχνίδι στη φύση! Με την αγορά του εισιτηρίου γίνεστε αυτομάτως μέλη του οργανισμού για ένα χρόνο, υποστηρίζετε κοινωφελείς δραστηριότητες και αποκτάτε πρόσβαση σε εξειδικευμένα workshops. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρόσκληση.

07
Δεκ

Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τα Παιδικά Χωριά SOS. Την Παρασκευή 3/12/2021 ολοκληρώθηκε η πρώτη μας δράση στο Κέντρο Μαθησιακής & Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Κυψέλη. Αναμένουμε με ανυπομονησία τη επέκταση της συνεργασίας μας και σε άλλες δομές και προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS.

30
Οκτ
Με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς η Ομάδα της Μαθαίνω Διατροφή ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά μια καινούργια συνεργασία με την WWF Ελλάς. Το κοινό πρόγραμμα Πρό(σ)κληση σε γεύμα, που σήμερα υλοποιείται σε περισσότερα από 500 σχολεία Πανελλαδικά, βασίζεται στο υλικό των δύο οργανισμών για την υγιεινή και την βιώσιμη διατροφή και προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά νηπίου έως ΣΤ’ δημοτικού καλύπτοντας τις ανάγκες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων από την θεματική ενότητα Ζω καλύτερα- Ευ ζην, ή την βιώσιμη διατροφή από την ενότητα Φροντίζω το Περιβάλλον.
Γιατί το προτείνουμε; Γιατί σήμερα αφενός έχουμε απομακρυνθεί από τη μεσογειακή διατροφή και ο κανόνας είναι οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, αφετέρου το σύστημα της τροφής μας ευθύνεται για το ένα τρίτο σχεδόν των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου παγκοσμίως, ενώ είναι η νούμερο ένα αιτία της απώλειας βιοποικιλότητας.
15
Ιούν

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν φέτος στα σχολεία, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με μεγάλη επιτυχία την δράση της Μαθαίνω Διατροφής στα τμήματα της Α᾽ και ΣΤ᾽ Δημοτικού στο Κολλέγιο Αθηνών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στην διαδικτυακή δράση με τους μαθητές της έκτης Δημοτικού να δηλώνουν ότι είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν πρακτικά, διάφορα θέματα που συναντούν καθημερινά στη διατροφή τους. Οι μικροί μαθητές της πρώτης Δημοτικού ζωγράφισαν και δώρισαν στους μαθητές της έκτης τα αγαπημένα τους φρούτα και λαχανικά.

01
Ιούν

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ( Σ.Ε.Ο.) στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης “Ηγεσία και Κοινωνία”, που απευθύνεται σε όλα τα ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Ο., προσκάλεσε τους ειδικούς της Μαθαίνω Διατροφή να υλοποιήσουν το workshop “Διατροφική Διαπαιδαγώγηση”. Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν να ενισχυθούν τα στελέχη με όλα τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν τα παιδιά να διαμορφώσουν ισορροπημένη σχέση με την τροφή.

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB