Νέα

Ταξινομηση:
01
Απρ

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά σχολεία του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης. Οι δράσεις αποτελούνταν από εκπαιδευτικές ομιλίες και workshops για γονείς και εκπαιδευτικούς, εκπαίδευση μέσω e-learning και εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά όλων των βαθμίδων σε 78 τμήματα.

08
Νοέ

Στα γραφεία της γραμμής Μαζί για το Παιδί πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/11/2019 workshop με τίτλο “Διατροφική Διαπαιδαγώγηση: για μια υγιή σχέση με το φαγητό”. Στόχος της ομιλίας ήταν η ενημέρωση της ομάδας ειδικών ψυχολόγων και συμβούλων ψυχικής υγείας της Ένωσης σε θέματα διατροφικής διαπαιδαγώγησης στο πλαίσιο της νέας μας συνεργασίας με το Μαζί για το Παιδί.

08
Νοέ

Στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί η Μαθαίνω Διατροφή στον Παιδικό Σταθμού του Δήμου Σκιάθου, η IKEA χορήγησε ποδιές φαγητού, παιδικά μαχαιροπίρουνα και δοχεία φαγητού για τη φύλαξη των τροφίμων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της κουζίνας και της τραπεζαρίας του παιδικού σταθμού, καθώς και παιχνίδια που βοηθούν στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών: παιδικά σκεύη & εργαλεία κουζίνας και ξύλινα και πάνινα τρόφιμα-παιχνίδια).

06
Νοέ

Φέτος το δίκτυο littlespoons επεκτείνεται εκτός Αττικής σε φορείς προσχολικής εκπαίδευσης στη Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη, την Ηλεία, τις Κυκλάδες, ενώ ακολουθεί ο Νομός Κορινθίας. Επιπλέον, το δίκτυο ¨μεγαλώνει¨και περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά δημοτικού και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναδιαμόρφωσης του σχολικού περιβάλλοντος σε θέματα διατροφής.

27
Ιούν

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία από γονείς και παιδαγωγούς για την ένταξη φορέων προσχολικής εκπαίδευσης στο δίκτυο littlespoons τη σχολική χρονιά 2019-2020! Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή!! Προτάθηκαν περισσότεροι από 300 φορείς σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής και τουλάχιστον 30 από αυτούς θα συμμετέχουν φέτος στο δίκτυο. Δείτε στο συννημένο αρχείο για να δείτε όλους τους φορείς που ψηφίστηκαν ανά τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

littlespoons_call_2019_Results

21
Μαρ

Το νέο μας ενημερωτικό βίντεο που πραγματοποιήθηκε με χορηγία της Puma Hellas είναι έτοιμο. Το βίντεο προβάλλοντας τις αρχές και τις αξίες που διέπουν το έργο της «Μαθαίνω Διατροφή», στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς ως προς την υπερέκθεση των παιδιών στην οθόνη και την υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων και την ανάγκη για δημιουργία ευκαιριών για φυσική δραστηριότητα και ισορροπημένη διατροφή.

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB