Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Ισχυρή διατροφική εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε υγιεινότερες διατροφικές επιλογές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος

27.03.2019

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Altarum Institute, καλά σχεδιασμένα προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης μπορούν να οδηγήσουν σε υγιεινότερες διατροφικές επιλογές τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που συμμετείχαν σε τέτοιου είδους πρόγραμμα, όπως το SNAP Education and Evaluation Study.

Διαβάστε περισσότερα

Στην έρευνα αξιολογήθηκαν οι επιπτώσεις διάφορων προγραμμάτων διατροφικής εκπαίδευσης όσον αφορά την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων σε παιδιά δημοτικού και ηλικιωμένους οικογενειών χαμηλού εισοδήματος. Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας αυτής είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες οικογένειες θέλουν να τρώνε υγιεινές τροφές, αν και διαθέτουν περιορισμένους πόρους. «Προσπάθειες εκπαίδευσης που στόχο έχουν να βοηθήσουν άτομα και οικογένειες να κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές παίζουν σίγουρα ένα σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία μας και μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά σε οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς και σε μεγαλύτερες ηλικίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας Loren Bell.

Η έρευνα αξιολόγησε 3 προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης και βρήκε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτά αύξησαν την ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών στο σπίτι από ¼ σε 1/3 φλιτζανιού και ήταν περισσότερο πιθανόν να προτιμήσουν γάλα ελαφρύ αντί πλήρες. Οι ηλικιωμένοι συμμετέχοντες κατανάλωσαν περίπου μισό φλιτζάνι παραπάνω φρούτων και λαχανικών.

Τα δύο από τα προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν παρέχοντας μαθήματα διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία, υλικό για το σπίτι και δραστηριότητες σε παιδιά δημοτικού οικογενειών χαμηλού εισοδήματος. Επίσης τα προγράμματα αυτά συμπεριέλαβαν τους γονείς και τους φροντιστές των παιδιών μέσω υλικού που αποστελλόταν στο σπίτι ώστε να επιτευχθεί σωστότερη ενημέρωση καθώς και μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Το τρίτο πρόγραμμα παρείχε άμεση διατροφική εκπαίδευση και υλικό για το σπίτι σε ηλικιωμένους με χαμηλό εισόδημα.

Αποτέλεσμα

Η έρευνα δείχνει ότι τα αποτελεσματικά προγράμματα διατροφής μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη θέληση των συμμετεχόντων να αγοράσουν και να καταναλώσουν περισσότερες υγιεινές τροφές και γενικά να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συμπεριφορές διατροφής.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB