Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Μακροχρόνια απώλεια βάρους: Μεσογειακή Διατροφή VS υποθερμιδικές δίαιτες

08.03.2019

Σύμφωνα με μία πρόσφατη ανασκόπηση 5 ερευνών, που δημοσιεύθηκε σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό*, το διάσημο διατροφικό σχήμα που ακούει στο όνομα «Μεσογειακή Διατροφή», αποτελεί σύμμαχό μας όχι μόνο ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και στη μείωση της περιφέρειας της μέσης μας. Η σύγκριση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Μεσογειακής Διατροφής και τριών υποθερμιδικών διαιτών.

Διαβάστε περισσότερα

Οι έρευνες, οι οποίες περιέλαβαν ένα δείγμα 998 υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, συνέκριναν τη Μεσογειακή Διατροφή με 3 ευρέως χρησιμοποιούμενες δίαιτες για απώλεια βάρους: δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και τη δίαιτα της Αμερικανικής Διαβητολογικής Ένωσης (ADA diet).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι δεν υπάρχει μία ιδανική δίαιτα για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος. Όμως η Μεσογειακή Διατροφή – που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και ελαιόλαδο και περιέχει κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά σε μικρές ποσότητες – εκτός από την απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εμφράγματος κατά 30%, καθιστώντας το όφελός της πολλαπλό.

*The American Journal of Medicine, Δεκέμβριος 2015

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB