Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Πρώτη η Μεσογειακή Διατροφή στην κατάταξη ως η καλύτερη διατροφή για το 2019!

11.03.2019

Κάθε χρόνο, το περιοδικό US News & World Report αξιολογεί και κατατάσσει τα καλύτερα διατροφικά σχήματα για τη χρονιά που έρχεται. Για το 2019, η Μεσογειακή Διατροφή κατέλαβε την πρώτη θέση!

Διαβάστε περισσότερα

Για να καταλήξουν στην απόφαση αυτή, επιστρατεύθηκε μια ομάδα διατροφολόγων και ειδικών στο διαβήτη, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και την απώλεια βάρους, που πραγματοποίησε ανασκόπηση σε 41 διατροφικά σχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των δημοφιλέστερων όπως της Κετογονικής Δίαιτας (Keto Diet), της μεθόδου Weight Watchers και της Δίαιτας Atkins.

Η Μεσογειακή Διατροφή αναδείχθηκε πρώτη στην κατάταξη. Επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση και σε άλλες υποκατηγορίες, ως η πιο ωφέλιμη διατροφή για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και ως η καλύτερη διατροφή με βάση τις φυτικές τροφές.

Αντίθετα με τις πολύ περιοριστικές δίαιτες όπως η Κετογονική Δίαιτα και η Δίαιτα Atkins, η Μεσογειακή Διατροφή είναι ισορροπημένη και επιτρέπει την κατανάλωση μια μεγάλης ποικιλίας τροφών με μέτρο. Είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φτωχή σε κόκκινο κρέας και ζάχαρη, και επιτρέπει την κατανάλωση κρασιού. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη διατροφή είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, συμπεριλαμβανόμενων των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Τροφές όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φρέσκα φρούτα, σαλάτες, ξηροί καρποί, όσπρια, ελαιόλαδο και λιπαρά ψάρια (π.χ. σαρδέλα, κολιός κτλ) είναι οι κυρίαρχες τροφές της κορυφαίας για το 2019 διατροφής και προωθούν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Συγκεκριμένα βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους, προάγουν την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και την πρόληψη του διαβήτη.

Επειδή η Μεσογειακή Διατροφή εστιάζει σε ωφέλιμα για την καρδιά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια και αποθαρρύνει την κατανάλωση κορεσμένων και υδρογονωμένων λιπαρών (trans λιπαρά), μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης, μία από τις μεγαλύτερες αιτίες καρδιαγγειακών παθήσεων. Μπορεί ακόμα να συμβάλει στην πρόληψη νευρολογικών ασθενειών όπως της νόσου Alzheimer και της νόσου του Parkinson, καθώς και του καρκίνου του μαστού.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB