Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Πως η Μεσογειακή Δίαιτα μπορεί να βελτιώσει τις σχολικές επιδόσεις επηρεάζοντας τον ύπνο

16.03.2019

Νέα μελέτη του οργανισμού ACTA Pediatrica αναφέρει ότι οι έφηβοι που ακολουθούν τη Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να παρουσιάσουν βελτιωμένες σχολικές επιδόσεις και το αποτέλεσμα αυτό να σχετίζεται με την ποιότητα του ύπνου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 269 έφηβοι από 38 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και από αθλητικά κέντρα της περιοχής της Καστίλλης στην Ισπανία. Στη συγκεκριμένη έρευνα μελετήθηκε και συσχετίστηκε το επίπεδο συμμόρφωσης στη Μεσογειακή Διατροφή με τους βαθμούς των μαθημάτων και τη λεκτική ικανότητα.

Αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας Δρ.Diego Moliner-Urdiales του Πανεπιστημίου Jaume I της Ισπανίας, τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι ο βαθμός συμμόρφωσης στη Μεσογειακή Διατροφή μπορεί εμμέσως να επηρεάσει ορισμένες μεταβλητές των σχολικών επιδόσεων μέσω της επίδρασης της στην ποιότητα του ύπνου.

Με απλά λόγια, η Μεσογειακή Διατροφή  προάγει την καλή ποιότητα του ύπνου στους εφήβους και ένας καλός ύπνος με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια, χαρακτηριστικά που βοηθούν στην επίτευξη υψηλότερων σχολικών επιδόσεων.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB