Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Συνέπεια & Σταθερότητα: Το κλειδί για την απώλεια βάρους

27.03.2019

Για να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει στην απώλεια βάρους απέκτησε συνέπεια και σταθερότητα!

Αυτό δείχνει νέα έρευνα που καταλήγει στο ότι η σταθερή και σταδιακή απώλεια βάρους είναι αποτελεσματικότερη για την επίτευξη μακρόχρονης απώλειας από ότι η δραστική μείωση του βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα και η γρήγορη επαναπρόσληψή του.

Διαβάστε περισσότερα

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Obesity», δείχνει ότι ένα σταθερό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης μπορεί να συμβάλλει στο να διαχειριστείς το βάρος σου με μεγαλύτερη συνέπεια και σταθερότητα.

Η επικεφαλής της έρευνας αναφέρει «η συμβουλή μου για τους ασθενείς, που βασίζεται στη συγκεκριμένη έρευνα, είναι να προσπαθούν να κρατήσουν τη διατροφή τους σταθερή από μέρα σε μέρα. Πράγματα όπως ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός γευμάτων, η προετοιμασία των γευμάτων την Κυριακή και η μείωση της συχνότητας κατανάλωσης γευμάτων εκτός σπιτιού μπορούν να συμβάλλουν σε μια σταθερή διατροφή καθώς περιορίζουν τις αυθόρμητες και όχι πάντα σωστές αποφάσεις για το τι θα φάμε. Χτίζοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζονται από συνέπεια και σταθερότητα μπορούμε να επιτύχουμε μια αργή αλλά σταθερή απώλεια βάρους».

Στην έρευνα συμμετείχαν 183 υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες, κυρίως γυναίκες. Για ένα χρόνο συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα απώλεια βάρους στο οποίο έλαβαν υποστήριξη σε θέματα διατροφής και άσκησης. Από την αρχή του προγράμματος το βάρος τους καταγραφόταν και αναλυόταν κάθε εβδομάδα, ενώ συμμετείχαν και σε συναντήσεις αξιολόγησης στους 6, 12 και 24 μήνες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι στους συμμετέχοντες που παρατηρήθηκαν οι υψηλότερες διακυμάνσεις βάρους (απώλεια και επαναπρόσληψη) στην αρχή του προγράμματος, αυτοί οι συμμετέχοντες θα ήταν που θα συνέχιζαν να παλεύουν να ελέγξουν το βάρος τους μέχρι το τέλος του προγράμματος, ένα χρόνο μετά. Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας υποστηρίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει η συνέπεια και η σταθερότητα στην αρχή ενός προγράμματος απώλειας βάρους καθώς μπορεί να συμβάλλει σε μια επιτυχή διατήρηση της απώλειας για μέχρι και 2 χρόνια μετά.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB