Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

5 τρόποι για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε

10.02.2020

Η ισορροπία ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή και την φυσική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ομαλά αλλά και να το διατηρήσετε.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Συνειδητοποιήστε που βρίσκεστε όσον αφορά το βάρος σας και έτσι θα καταφέρετε γρήγορα να φτάσετε στο στόχο σας. Μάθετε το Δείκτη Μάζας Σώματος σας (ΔΜΣ). Θέστε μικρούς βραχυπρόθεσμους και εύκολα επιτεύξιμους στόχους, όπως για παράδειγμα «θα προσπαθήσω να τρώω 3 γεύματα την ημέρα, γιατί αυτό θα με βοηθήσει να χάσω 3-5% του βάρους μου και να το διατηρήσω». Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι πιο εύκολοι και σας βοηθούν να επιτύχετε μακροπρόθεσμους.


Καταλάβετε πόσο και γιατί τρώτε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο καταγραφής ή ένα app στο κινητό σας για να καταλάβετε τι, πόσο και πότε τρώτε. Η ενσυνείδητη διατροφή (mindful eating) αλλά και η αποφυγή δικαιολογιών και αρνητικών σκέψεων θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.


Ελέγξτε τις μερίδες που καταναλώνετε

Είναι πολύ εύκολο να υπερκαταναλώσετε τροφή όταν βάζετε μπροστά σας άπλετη ποσότητα. Οι μικρότερες μερίδες φαγητού μπορούν να βοηθήσουν να ελέγξετε καλύτερα τη διατροφή σας. Ακούτε πάντα το σώμα σας. Τρώτε όταν πεινάτε και σταματήστε να τρώτε όταν έχετε χορτάσει αλλά δεν έχετε φουσκώσει.


Κάντε έξυπνες διατροφικές επιλογές

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείσετε αγαπημένα σας φαγητά από τη διατροφή σας. Αντί αυτού ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να τρώτε πιο «έξυπνα» και να αντικαταστήσετε τρόφιμα που έως τώρα καταναλώνατε με πιο υγιεινές επιλογές.


Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Φυσική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε διατηρεί τη καρδιά σας σε εγρήγορση και ποικίλει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα για κάθε άνθρωπο. Στοχεύστε σε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα. Κινηθείτε, με περισσότερη ένταση και καθίστε λιγότερο.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB