01.01.2019 - 30.06.2020

Μαθαίνω Διατροφή στη Σκιάθο

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Σκιάθου αποτελεί τον πρώτο φορέα προσχολικής εκπαίδευσης της περιφέρειας ο οποίος θα ενταχθεί στο δίκτυο littlespoons ενώ παράλληλα θα υποστηριχθεί με δραστηριότητες διατροφικής εκπαίδευσης, παιχνίδια και βιβλία.

Η δράση στη Σκιάθο υλοποιείται με δωρεά της Αλεξάνδρας Οικονόμου & του Noach Vander Beken.

Ο στοχοι μας

Στόχος της παρέμβασης στη Σκιάθο είναι η υποστήριξη του βρεφονηπιακού σταθμού μέσω του δικτύου littlespoons στο σχεδιασμό Μεσογειακών γευμάτων και την ενίσχυση των διατροφικών γνώσεων και δεξιοτήτων παιδιών, δασκάλων και γονέων. Διαβάστε περισσότερα για το δίκτυο Littlespoons.

Τι εχουμε κανει μεχρι σημερα

Το στάδιο της αξιολόγησης αναγκών ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2019.

Τον Μάιο του 2019 ολοκληρώθηκε η πρώτη δραστηριότητα με τη δημιουργία του λαχανόκηπου και την αποστολή  εργαλείων κηπουρικής για παιδιά και του βιβλίου στον Λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά, εκδ. Καλειδοσκόπιο.

Τον Οκτώβριο του 2019 στάλθηκε ένα αντίτυπο του παιχνιδιού μας  littlespoons και έγινε μια πρώτη αξιολόγηση και αναδιαμόρφωση του μενού του παιδικού σταθμού σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη του Υπουργείου Υγείας για τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς.

Τον ίδιο μήνα, η IKEA χορήγησε ποδιές φαγητού, παιδικά μαχαιροπίρουνα και δοχεία φαγητού για τη φύλαξη των τροφίμων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της κουζίνας και της τραπεζαρίας του παιδικού σταθμού, καθώς και παιχνίδια που βοηθούν στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών: παιδικά σκεύη & εργαλεία κουζίνας και ξύλινα και πάνινα τρόφιμα-παιχνίδια).

Τον Νοέμβριο του 2019 άνοιξε η πλατφόρμα e-learning lms.mathainodiatrofi.org  και δόθηκε πρόσβαση σε όλους τους γονείς και το προσωπικό του παιδικού σταθμού. Επιπλέον, στάλθηκαν τα εργαλεία του προγράμματος: Εργαλείο Σχεδιασμού Μεσογειακών Γευμάτων και η Ειδική Έκδοση του Οδηγού Σνακ & Κεράσματα.

Μάιος 2019

Ο νέος παιδικός λαχανόκηπος είναι έτοιμος! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Οκτώβριος 2019

Το παιχνίδι littlespoons & η χορηγία της IKEA

Νοέμβριος 2019

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία littlespoons

 

Απέκτησε πρόσβαση σε ειδικά προνόμια & υπηρεσίες στηρίζοντας το έργο μας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ
Ζάχαρη
Ζάχαρη (529 downloads)
Εγγραφειτε στο newsletter
Ακολουθηστε μας

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB