Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Tα παιδιά θα τρώνε λιγότερο πρόχειρο φαγητό όταν το σχολείο σταματήσει να το προσφέρει…. τόσο απλά!

17.03.2019

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Διατροφικής Πολιτικής και Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου του Γέιλ, όταν το πρόχειρο φαγητό δεν προσφέρεται πλέον στα κυλικεία και τα εστιατόρια των σχολείων, τότε και τα παιδιά μειώνουν την κατανάλωσή του.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν κάποια σχολεία άρχισαν να αφαιρούν τα τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής αξίας και τα αναψυκτικά ως επιλογές από τα εστιατόρια και τα κυλικεία, κάποιοι υποστήριξαν ότι θα υπάρξει το «φαινόμενο του απαγορευμένου» και έτσι τα παιδιά θα κατανάλωναν στο σπίτι τις «απαγορευμένες» πλέον τροφές σε διπλάσια ποσότητα. Αντίθετα βρέθηκε ότι όταν βγήκαν από τα σχολεία τα αναψυκτικά και τα υψηλά σε λιπαρά σνακ, οι μαθητές δεν τα κατανάλωναν μετά στο σπίτι. Έτσι οι μαθητές έτρωγαν καλύτερα στο σχολείο και όχι χειρότερα στο σπίτι.

Το πρόβλημα

Όμως μεγάλο εμπόδιο σε μια τέτοια κίνηση αποτελούν οι βιομηχανίες τροφίμων που προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά στοχεύοντας στα παιδιά για να χτίσουν το brand τους καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα μεταξύ σχολείων και κυλικείων.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή για το πρόχειρο φαγητό και τα αναψυκτικά που πωλούνται στα σχολεία, καθώς αυτά είναι εθιστικά και έχουν πολλές βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία, δημιουργώντας μελλοντικά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις κτλ. Επίσης πρόβλημα της εποχής μας είναι το γεγονός ότι ζούμε σε μια κοινωνία που το εύκολο, γρήγορο και φθηνό φαγητό είναι προσιτό ενώ το υγιεινό δεν αποτελεί τον κανόνα. Μάλιστα αυτό επικρατεί εδώ και πολύ καιρό που πλέον από πολλούς θεωρείται φυσιολογικό.

Επιστροφη σε Ολα τα Αρθρα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

210 3388 808

Φόρμα λήψης e-booklet

Συμπληρώστε την φόρμα και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τα e-booklets μας.

Newsletter

Εγγραφείτε για έγκυρη ενημέρωση

Like Us on FB